Jump to content


Anyone else getting bad lag since update?


  • Please log in to reply
36 replies to this topic

Fu_Manchu_ #1 Posted 06 December 2018 - 03:54 PM

    First Sergeant

  • Players
  • 11019 battles
  • 2,859
  • [CLEAR]
  • Member since:
    10-03-2017

I've been getting constant lag since installing the update. The game is still semi-playable, but there is a noticeable gap between everything I try to do and it actually happening (e.g. pressing forward and the tank starting to move or between firing a shot and seeing the damage register).

 

I also have a clanmate who's game has become completely unplayable since the update because of lag far worse than what I'm experiencing. We both have very reliable wifi. He uninstalled and reinstalled, but I haven't tried that yet.

 

Anyone else experiencing this?


CLEAR/CLE4R family discord: https://discord.gg/Dh8KfXz

 

My second (formerly phone-only, now shameless re-roll) account is HanYolo_.

 

Find me on discord: Fu_Manchu_#6222


bg2b #2 Posted 06 December 2018 - 03:57 PM

    M4 Lifestyle

  • Players
  • 19234 battles
  • 2,171
  • [SPUD]
  • Member since:
    12-10-2015
If anything my gameplay has been smoother since the update.

BorisBaddenov #3 Posted 06 December 2018 - 04:00 PM

    3.8 Made me quit

  • Players
  • 22643 battles
  • 7,433
  • [NOGUD]
  • Member since:
    12-11-2015

View PostFu_Manchu_, on 06 December 2018 - 07:54 AM, said:

I've been getting constant lag since installing the update. The game is still semi-playable, but there is a noticeable gap between everything I try to do and it actually happening (e.g. pressing forward and the tank starting to move or between firing a shot and seeing the damage register).

 

I also have a clanmate who's game has become completely unplayable since the update because of lag far worse than what I'm experiencing. We both have very reliable wifi. He uninstalled and reinstalled, but I haven't tried that yet.

 

Anyone else experiencing this?

 

Since 5.6 dropped, I've been playing PUBG  :)

 

Good thing too - I have not had any lag, or missing battle results.   

 

/shrug

 

 

Peace-

Boris


I’ve noticed a strong lack of Spare Parts. Is that intended?

No, it is not. This problem will solve itself with time. Many players have several dozens of vehicles in their Garages, so they don’t have enough Spare Parts for the entire vehicle fleet. But you will gradually collect enough Spare Parts to unlock new slots for purchased tanks in time.


Fu_Manchu_ #4 Posted 06 December 2018 - 04:02 PM

    First Sergeant

  • Players
  • 11019 battles
  • 2,859
  • [CLEAR]
  • Member since:
    10-03-2017

View Postbg2b, on 06 December 2018 - 08:57 AM, said:

If anything my gameplay has been smoother since the update.

 

You paid WG off to give your lag to me?

 

 

View PostBorisBaddenov, on 06 December 2018 - 09:00 AM, said:

 

Since 5.6 dropped, I've been playing PUBG  :)

 

Good thing too - I have not had any lag, or missing battle results.   

 

/shrug

 

 

Peace-

Boris

 

That would definitely cure any Blitz lag issues :teethhappy:


CLEAR/CLE4R family discord: https://discord.gg/Dh8KfXz

 

My second (formerly phone-only, now shameless re-roll) account is HanYolo_.

 

Find me on discord: Fu_Manchu_#6222


TO_Dominator #5 Posted 06 December 2018 - 04:23 PM

    First Sergeant

  • Players
  • 6395 battles
  • 2,111
  • [FYRE]
  • Member since:
    09-26-2017
It's jumpy, but I'm haven't confirmed with a ping plotter whether it is a me issue or not.
Seal clubbers won't understand my WR curve.

MudkipAtWar #6 Posted 06 December 2018 - 04:28 PM

    T1 best heavy tank

  • Players
  • 19985 battles
  • 1,149
  • [FL-TH]
  • Member since:
    10-30-2015
It happened to me several updates ago, but not now

Hello

https://www.blitzsta.../1016605416.png

Clan list in order of join date: TBNT, 22ND, 22ND2, FSA, FSX, ZNTH, FLEET, FL-TH

 

 


j_rod #7 Posted 06 December 2018 - 04:31 PM

    Junior Sergeant

  • Players
  • 16538 battles
  • 144
  • [4THX]
  • Member since:
    05-04-2011

View PostFu_Manchu_, on 06 December 2018 - 03:54 PM, said:

I've been getting constant lag since installing the update. The game is still semi-playable, but there is a noticeable gap between everything I try to do and it actually happening (e.g. pressing forward and the tank starting to move or between firing a shot and seeing the damage register).

 

I also have a clanmate who's game has become completely unplayable since the update because of lag far worse than what I'm experiencing. We both have very reliable wifi. He uninstalled and reinstalled, but I haven't tried that yet.

 

Anyone else experiencing this?

 

Yes and there haven’t been spikes in ping or packet loss to go with it. I thought at first it was a controller issue (I use an MFI controller), but when I switched to touchscreen, it still persisted.



Fu_Manchu_ #8 Posted 06 December 2018 - 04:32 PM

    First Sergeant

  • Players
  • 11019 battles
  • 2,859
  • [CLEAR]
  • Member since:
    10-03-2017

View PostTO_Dominator, on 06 December 2018 - 09:23 AM, said:

It's jumpy, but I'm haven't confirmed with a ping plotter whether it is a me issue or not.

 

View Postj_rod, on 06 December 2018 - 09:31 AM, said:

 

Yes and there haven’t been spikes in ping or packet loss to go with it. I thought at first it was a controller issue (I use an MFI controller), but when I switched to touchscreen, it still persisted.

 

Yes, no ping problems for me either. My ping has been around 70-80 consistently. Same for my clanmate.

CLEAR/CLE4R family discord: https://discord.gg/Dh8KfXz

 

My second (formerly phone-only, now shameless re-roll) account is HanYolo_.

 

Find me on discord: Fu_Manchu_#6222


Viper8757NC #9 Posted 06 December 2018 - 04:42 PM

    First Sergeant

  • Players
  • 22148 battles
  • 1,918
  • [III-S]
  • Member since:
    07-04-2014

No, but I’m getting terrible teams.

 

Quite honestly, I’d prefer the lag over the teams that I keep drawing.



lafite2014 #10 Posted 06 December 2018 - 04:45 PM

    Junior Sergeant

  • Players
  • 32820 battles
  • 243
  • [REJEX]
  • Member since:
    11-12-2014
Not really having ping issues at the moment however I am experiencing the “jumping” a lot. This morning for instance I’d pop up on a crest fire and slide back and it appeared as though nothing happened and then like 3 full seconds later I hear “nice shot” and see the damage pop up on the red guy. The other occurrence which is even more annoying is that I’ll be driving along and all of a sudden it appears as though I’m not moving and then the whole map jumps and I’ve moved forward quite a bit. This is a real problem when you’re trying to peek around a corner for a shot or spot and instead find yourself way out in the open a few seconds later. Not intended but deadly just the same. Other times it’s as though the map just jerks or jumps around. I guess you’d call all this “lag”?

reluctanttheist #11 Posted 06 December 2018 - 04:57 PM

    Canuck Didactics

  • Players
  • 23138 battles
  • 6,042
  • [III-H]
  • Member since:
    01-12-2015
No change for me... still about 60-80 ping.  QoS is a game-changer tho, without that my results are pretty variable.

Tanks:  _X: T110E5, T110E3, FV215b(183), IS-7, Obj.140  _IX: M103, T-54  _VIII: IS-6, T34, Lowe, T-44, IS-6, IS-3D  _VII: T-43, Comet, E25, AT-15A, SU-122-44
Usually on in the evenings Pacific time.  Intake Contact for Triarii Clan (PM for details)
Be a better player  |  Click here if you have lag  |  Graphics Settings for iOS  |  Check your ping with Pingplotter  |  Get good: watch Bushka!  |  Check out tanks on Tank Compare  and  BlitzHangar


_irongiant_ #12 Posted 06 December 2018 - 05:01 PM

    Sergeant

  • Players
  • 29019 battles
  • 413
  • [-DERP]
  • Member since:
    03-02-2016
Yes, lots of jumping and freezing of the game. 

richdubz #13 Posted 06 December 2018 - 05:10 PM

    Senior Sergeant

  • Players
  • 13585 battles
  • 674
  • [SEMPF]
  • Member since:
    08-22-2016

No more or less than before, meaning I’ll be fine for a couple games and then get hit with a massive lag spike (always at a crucial moment) in the next game that has me floating in space or buried in a dune.

 

Edit:  I take back what I said earlier.  I played just one game yesterday and bailed after because lag was son constantly bad.  I actually lagged in the game entry, and the team was already fighting at Bridge when I entered the game.  Made it aggravating to play, so bailed after we won and played with the dogs for awhile.  Hopefully the planned Dec 7 maintenance is for this issue.


Edited by richdubz, 07 December 2018 - 11:41 AM.

 


j0nn0 #14 Posted 06 December 2018 - 06:05 PM

    F2P Skrub

  • Players
  • 16646 battles
  • 2,574
  • [XREGZ]
  • Member since:
    06-27-2014
Lag abounds for me. Campus Wi-Fi ia typically 60-80 ping. Since the update ive been running 140-250 with spikes to 600+ intermittently. 

Sometimes, you just gotta sit back and watch them all burn. Don't forget to bring popcorn. You're going to need a snack.


Godzillacus #15 Posted 06 December 2018 - 06:38 PM

    Senior Sergeant

  • Players
  • 35496 battles
  • 711
  • [SAD21]
  • Member since:
    05-12-2016
My ping counter says all is well but massive lag spikes in game. Counter says 80 but game is so bad I cant steer tank or fire and hope to hit. I go hide hoping for it to get get better, all the while ping says 80. Light in garage is a constant red. Speed, ping and plot test all say good. Not sure what to think, not playing as much.

TengenToppaPotatoLagann #16 Posted 06 December 2018 - 06:52 PM

    ᵐʸ ʰᵉˢʰ ʷᶦᶫᶫ ᵖᶦᵉʳᶜᵉ ᵗʰᵉ ʰᵉᵃᵛᵉᶰˢ﹗

  • Players
  • 47768 battles
  • 3,359
  • [RNSF]
  • Member since:
    03-31-2015

Honestly it's never been quite like this... I've started resetting my phone's wifi at the start of every match. If I don't, I get between 500&700 ms of lag steady... With the resets I get about 40-50ms.

 

Fiber to the block, no connection issues that I can find anywhere on my end, seems to be a blitz thing


>>>canine prints have claw marks, yet "mans best friend" camo does not; it would seem then that mans best friend is a cat... probably a leopard.

View Postminitel_NA, on 13 January 2018 - 03:06 AM, said:

when I’m tired I think I’m good.


i_right_i #17 Posted 06 December 2018 - 08:07 PM

    Lance-corporal

  • Players
  • 39630 battles
  • 20
  • [RAIDR]
  • Member since:
    05-06-2016
Yes, and it's affecting my gameplay. Almost every battle has some sort of lag since 5.6.

Padre_ShadowRider #18 Posted 06 December 2018 - 09:22 PM

    Sergeant

  • Players
  • 26921 battles
  • 452
  • [18TH]
  • Member since:
    04-02-2016

View PostGodzillacus, on 06 December 2018 - 06:38 PM, said:

My ping counter says all is well but massive lag spikes in game. Counter says 80 but game is so bad I cant steer tank or fire and hope to hit. I go hide hoping for it to get get better, all the while ping says 80. Light in garage is a constant red. Speed, ping and plot test all say good. Not sure what to think, not playing as much.

 

My screen is jumping all over the place, with bad lags, ping rates from 104 to 340,  don't see packet losses but it must be.  Checked my internet connection and it is okay but not really high speed. The game is nearly unplayable.  

Getting a dropped connection/ time out  consistently after comcast

14  68.86.84.150 (68.86.84.150)  84.876 ms  97.477 ms  89.871 ms

15  be-12578-pe04.9greatoaks.ca.ibone.comcast.net (68.86.88.18)  89.900 ms  89.119 ms  89.980 ms

16  * * *

17  92.223.120.164 (92.223.120.164)  110.740 ms  91.885 ms  105.028 ms

18  sv4-v-b56.fe.core.pw (162.213.63.56)  90.098 ms  92.075 ms  85.072 ms



ivanafter5 #19 Posted 06 December 2018 - 09:43 PM

    Lance-corporal

  • Players
  • 5277 battles
  • 19
  • [MOM2]
  • Member since:
    11-10-2016
Yup, tried playing today but ping kept going into the red so I didn't even bother.
Katyusha on the Great Nerfing 5.5: "You prepared these tanks just to make Katyusha laugh, did you not? All of you are below Katyusha! Your tanks, your technology and your height."

shyw #20 Posted 06 December 2018 - 11:56 PM

    Junior Sergeant

  • Players
  • 45713 battles
  • 152
  • [DOGZ]
  • Member since:
    09-01-2014

View PostFu_Manchu_, on 06 December 2018 - 03:54 PM, said:

I've been getting constant lag since installing the update. The game is still semi-playable, but there is a noticeable gap between everything I try to do and it actually happening (e.g. pressing forward and the tank starting to move or between firing a shot and seeing the damage register).

 

I also have a clanmate who's game has become completely unplayable since the update because of lag far worse than what I'm experiencing. We both have very reliable wifi. He uninstalled and reinstalled, but I haven't tried that yet.

 

Anyone else experiencing this?

 

exact same thing is happening to me.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users