Jump to content


Ping has been TERRIBLE!!!!

Ping lag

  • Please log in to reply
11 replies to this topic

TommyN45 #1 Posted 09 March 2019 - 11:59 PM

    Private

  • Players
  • 17841 battles
  • 9
  • [_1157]
  • Member since:
    06-12-2016

For the last 2-3 weeks the ping has been significantly worse than it has in MANY months.  I will have 2000+ or 6000+ ping on almost every battle.  Not my connection or internet speed - I have confirmed that.  Not my device either.  It is ridiculous to be full health, lag for a minute, and come back to have coasted into the open and now dead.

 

I feel like WoT Blitz owes me some stat correction for the last few weeks that this has been happening.


 

Anyone else experiencing the same thing?  Is part of the server down?



EdTheGreat_1 #2 Posted 10 March 2019 - 12:30 AM

    Lance-corporal

  • Players
  • 98569 battles
  • 97
  • [EDIF]
  • Member since:
    12-27-2014
I've been having way more lag since the update.

fangs58 #3 Posted 10 March 2019 - 02:05 AM

    Senior Sergeant

  • Players
  • 42848 battles
  • 940
  • [WHC]
  • Member since:
    10-11-2016

Unplayable tonight

 


ANOTHER COMMENT OR QUESTION BROUGHT TO YOU BY A BLISSFULLY ABOVE AVERAGE PLAYER.

 

https://www.blitzsta.../1022508815.png

 

 


RatPATROL_2014 #4 Posted 10 March 2019 - 02:20 AM

    First Sergeant

  • Players
  • 81404 battles
  • 1,068
  • [THUMB]
  • Member since:
    07-01-2014
Ping n vanishing bullets

TommyN45 #5 Posted 10 March 2019 - 10:49 AM

    Private

  • Players
  • 17841 battles
  • 9
  • [_1157]
  • Member since:
    06-12-2016

Now I just got an "Inactivity in battle" complaint because the lag rolled me out in the open as an easy target to die AGAIN!!!!

 

 

This is ridiculous!  Looks like it is time to find a new favorite game if they cannot fix this bug.  Ridiculous!



Meat_Locker #6 Posted 10 March 2019 - 11:35 AM

    Large Member

  • Players
  • 40768 battles
  • 1,039
  • [STRYK]
  • Member since:
    08-27-2014
Same. The controls on my iPad Pro don't respond as before and the stuttering and sliding around of tanks only underlines these issues.

 


acrisis #7 Posted 10 March 2019 - 11:37 AM

    First Sergeant

  • Players
  • 20500 battles
  • 11,155
  • [III]
  • Member since:
    12-27-2014

There can be issues server side, but experience tells us it typically is not on WG’s end. 

 

Did everybody here, who says “it is not my connection”, run PingPlotter (free app for checking connections) and have a screenshot showing several hundred ping or red on the server end? 

 

Yes? No? 

 

Download it. See link in my signature for more information. . 

 

If you can confirm and have screenshots that it is the server ( and not your house or somewhere around the block or halfway between you and wg) then post it in bug reports http://forum.wotblitz.com/index.php?/topic/102421-58-general-bug-reports/page__p__1599436#entry1599436. and create a customer ticket via wotblitz.com


 

Forum essentials:  > Desktop mode 
Check recent threads. Check WG staff threads. Use search.
    > WG Bugs and current update     > Feedback     > Vehicle Bay     > Guides     > Videos 

 

     BE  (+)   

    Got lag issues ?  >> Pingplotter thread  << 
Blitz Community Coalition | Looney Tooners | Triarii | Blitz University | Basic Training  | Mentor
 


Si1verBlood #8 Posted 10 March 2019 - 01:12 PM

    The Armored Garbage Truck

  • Players
  • 15518 battles
  • 842
  • [SR-71]
  • Member since:
    09-27-2015

Freezes do happen seldomly to me...due to all my settings being maxed out....and very rarely from lag spikes, but then again I play on the subway and on the bus, so that is something to be expected.

Remember WoTb cannot handle network changes, so let's say you accidentally connect to a different wifi network during a battle,you will lag out and will have to restart the game.

Did you do the usual : completely uninstall/reinstall the game.

Submit a support ticket if this doesnt help.

 

 



RatPATROL_2014 #9 Posted 10 March 2019 - 02:21 PM

    First Sergeant

  • Players
  • 81404 battles
  • 1,068
  • [THUMB]
  • Member since:
    07-01-2014
Noticed in garage as I’m day dreaming of what blue tank to battle in - seems at first that ping dot hits yellow - red - back to yellow then turns green and hold - battle the ping can spike here n there - I think a bot took over my tank the other day tho - thing just drove itself for a few seconds or so doing like a circle n not really stopping when I wasn’t even giving it thumb on the gas peddle - it felt like someone else was driving it - no I wasn’t high or drunk just coffee 

Si1verBlood #10 Posted 10 March 2019 - 02:36 PM

    The Armored Garbage Truck

  • Players
  • 15518 battles
  • 842
  • [SR-71]
  • Member since:
    09-27-2015
if you lag out the command you last entered is repeated continuously untill you are able to get your next command through... so if your command was foward+right you will be making circles till the server receives the confirmation that you stopped moving the touchpad in that direction

allsgood #11 Posted 02 April 2019 - 09:19 PM

    Lance-corporal

  • Players
  • 99657 battles
  • 47
  • [III-C]
  • Member since:
    06-30-2014

View Postacrisis, on 10 March 2019 - 05:37 AM, said:

There can be issues server side, but experience tells us it typically is not on WG’s end. 

 

Did everybody here, who says “it is not my connection”, run PingPlotter (free app for checking connections) and have a screenshot showing several hundred ping or red on the server end? 

 

Yes? No? 

 

Download it. See link in my signature for more information. . 

 

If you can confirm and have screenshots that it is the server ( and not your house or somewhere around the block or halfway between you and wg) then post it in bug reports http://forum.wotblitz.com/index.php?/topic/102421-58-general-bug-reports/page__p__1599436#entry1599436. and create a customer ticket via wotblitz.com

 

Acrisis: pm me in wotb id like to go over this on discord. I definitely have been aving serious isses for some time and havent been able to explain it. Cable fine at 234 mbs download, strong signal. But performance hell regardless. Not tech savy, but gotta learn this before they lock me up in the insanity ward. o7 allsgood

acrisis #12 Posted 02 April 2019 - 10:36 PM

    First Sergeant

  • Players
  • 20500 battles
  • 11,155
  • [III]
  • Member since:
    12-27-2014

Roger that :) 

Check your discord PM.

 


 

Forum essentials:  > Desktop mode 
Check recent threads. Check WG staff threads. Use search.
    > WG Bugs and current update     > Feedback     > Vehicle Bay     > Guides     > Videos 

 

     BE  (+)   

    Got lag issues ?  >> Pingplotter thread  << 
Blitz Community Coalition | Looney Tooners | Triarii | Blitz University | Basic Training  | Mentor
 






Also tagged with Ping, lag

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users