Jump to content


73% Packet Loss. 0945 Eastern NA server


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

_Crusader6_ #1 Posted 05 June 2020 - 02:02 PM

    Angry Mod

  • Players
  • 68390 battles
  • 14,743
  • [DEF]
  • Member since:
    12-08-2014

So I bought the Badger this am.  
 

First game - no issues. 
 

Then I foolishly played more.  Started getting brief packet loss.  
  Then last two games I didn’t have a game with less than 30% loss, and hit 95% for a period.  
 

 

My ‘trusty’ Ping indicator shows a fairly solid 43-50 ping - but according to PingPlotter WG server is spazzing out.   However it seemed to be isolated as several other tanks where running fine.  
 

I suspect one of the clusters is having a seizure.  
 

 

 

Play at own risk. 


 

 
Tank Hoarder: 406 tanks in Garage:  422/422 Played Tanks Aced
 
NON LINE OF SIGHT MISSILES ARE AN AWFUL MECHANIC 
 
    Wallet Warrior: Loyal Original M60 owner
 
 

 


Meat_Locker #2 Posted 05 June 2020 - 02:07 PM

    Large Member

  • Players
  • 51155 battles
  • 1,857
  • [TOES]
  • Member since:
    08-27-2014

Welcome to my world of the past 2 weeks. It’s rarely as high as what you’ve reported but sits at a constant average of 4%. 
 

Traced to Chicago or Frankfurt although Frankfurt returned to normalcy this week. 



 


GenericMIKE #3 Posted 05 June 2020 - 02:29 PM

    The Most Generic Tanker in Blitz

  • Players
  • 30554 battles
  • 5,303
  • [COFFY]
  • Member since:
    08-27-2013
Worlds record packet loss in Blitz that I've seen is 3000% [edited]

 

 

You can visit Blitz Guru for current news, updates, map guides, tank guides and more!


j_rod #4 Posted 05 June 2020 - 02:41 PM

    Better Looking Than Cletus, and The Forum Jester

  • Players
  • 27902 battles
  • 2,161
  • [H0B0S]
  • Member since:
    05-04-2011
I've seen it a lot lately and Droodles mentioned it in his last video. 

Working as intended
 

It was never fair... but it was fun! - Krietenstein34 

 


LtRaseiniai #5 Posted 05 June 2020 - 04:27 PM

    First Sergeant

  • Players
  • 76443 battles
  • 4,408
  • [EWENS]
  • Member since:
    06-29-2014
For about six months, it's been recurring problem for me.

_Crusader6_ #6 Posted 05 June 2020 - 04:49 PM

    Angry Mod

  • Players
  • 68390 battles
  • 14,743
  • [DEF]
  • Member since:
    12-08-2014
This is the first time in ages where PingPlotter has shown the Blitz Server itself to be an issue.  
   Nearly all other trace routes show intermediate hops to be issues.  
 

 
Tank Hoarder: 406 tanks in Garage:  422/422 Played Tanks Aced
 
NON LINE OF SIGHT MISSILES ARE AN AWFUL MECHANIC 
 
    Wallet Warrior: Loyal Original M60 owner
 
 

 


shyw #7 Posted 05 June 2020 - 06:45 PM

    First Sergeant

  • Players
  • 50495 battles
  • 1,036
  • [DOGZ]
  • Member since:
    09-01-2014

View Post_Crusader6_, on 05 June 2020 - 04:49 PM, said:

This is the first time in ages where PingPlotter has shown the Blitz Server itself to be an issue.  
   Nearly all other trace routes show intermediate hops to be issues.  

I’m seeing the same.

 

High Packet Loss, Unstable Connection, High Ping Rate.

 

This is whether I’m using my WiFi or when I switch over to my cellular service for the next battle.



_Crusader6_ #8 Posted 05 June 2020 - 06:55 PM

    Angry Mod

  • Players
  • 68390 battles
  • 14,743
  • [DEF]
  • Member since:
    12-08-2014

I messaged Ribble earlier and WG’s Server team got to work.
  According to PingPlotter- the server is stable now 

 

But...

 

Running my WiFi is giving me the dreaded Telia connection. 60% Packet loss at hop 8: 

ati.b22-link.telia.net 

 

Basically whenever I see Telia in the loop I kiss my games goodbye. 


 

 
Tank Hoarder: 406 tanks in Garage:  422/422 Played Tanks Aced
 
NON LINE OF SIGHT MISSILES ARE AN AWFUL MECHANIC 
 
    Wallet Warrior: Loyal Original M60 owner
 
 

 


Texas_Tyrant #9 Posted 06 June 2020 - 10:58 AM

    The Philosophical Tank Farmer

  • Players
  • 11898 battles
  • 1,367
  • [UTC]
  • Member since:
    08-02-2018

What causes a WG server to run funny? Dust in the wires?:amazed:

Texas_Tyrant


We Want Israeli Tanks In Game! Merkava MK 1 Fits In Game!

"Remember the Alamo, remember Goliad" and tank with Vengeance!

Fun fact: There are 15 MBT in game already!

 


_Crusader6_ #10 Posted 06 June 2020 - 12:02 PM

    Angry Mod

  • Players
  • 68390 battles
  • 14,743
  • [DEF]
  • Member since:
    12-08-2014

View PostTexas_Tyrant, on 06 June 2020 - 05:58 AM, said:

What causes a WG server to run funny? Dust in the wires?:amazed:

Texas_Tyrant


Usually overload at the entry/exit due to ISP mismanagement. 
  WG fixed it pretty quick.  
Virginia and some other eastern areas had some major telecommunications issues yesterday.  
  I was being routed thru Marietta GA then back to Ashburn VA - when  Ashburn is under 25 miles from my house...

 

The miracle of technology 

 

 

 

 


 

 
Tank Hoarder: 406 tanks in Garage:  422/422 Played Tanks Aced
 
NON LINE OF SIGHT MISSILES ARE AN AWFUL MECHANIC 
 
    Wallet Warrior: Loyal Original M60 owner
 
 

 


lafite2014 #11 Posted 06 June 2020 - 01:40 PM

    Sergeant

  • Players
  • 46976 battles
  • 343
  • [ACTIV]
  • Member since:
    11-12-2014

I’ve been having consistent packet loss for a couple of weeks. Sometimes it’s worse than others. Sometimes it’s just unplayable. 

Nothing like pulling up behind a rock and suddenly the tank jumps forward and you realize that you’re unexpectedly out in the open being shot to pieces! Game over and it’s not your fault. Sure can take the fun out of the game......






1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users