Jump to content


Problems running Wot Blitz on a 2020 MBP

Crashing

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

Poll: Have you had something similar happen to you? (1 member has cast votes)

You have to complete 5 battle in order to participate this poll.

Have you had something similar happen to you?

  1. Yes (Please comment below your experiences and/or solutions) (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

  2. No (1 vote [100.00%])

    Percentage of vote: 100.00%

Vote Hide poll

Ddbro_gaming #1 Posted 20 June 2021 - 01:32 AM

    Sergeant

  • Players
  • 9740 battles
  • 304
  • Member since:
    06-10-2016

Hey Everyone, 

 

I've been having problems with WOT Blitz and I wanted to figure out if anyone else had similar experiences. 

 

To show that I have more than enough capability to run this game here are my specs:

 

2020 MacBook Pro 16"

Intel Core i9 9th gen

AMD radeon 5500M 4gb

16GB DDR4 RAM

(more than sufficient to play this game)

 

I've been playing on my iPad for 4+ years, and have had no such problems (iPad 5th Gen 2017)

 

 

Onto my problems:

The game freezes frequently, and then goes into a red screen of death. 

 

I have attached a screenshot of my screen, it shows the red screen and shows that the game only utilizes about 5% of my CPU's capability, and only 300MB out of my 16GB of RAM which has stumped me. 

 

I do not know if this is a device optimization issue or something server side. 

 

I have no doubts that I am able to run this with my internals, so decided to ask you guys.

 

Thank you for any help you may be able to give me

 

fellow tanker,

ddbro_gaming



Ddbro_gaming #2 Posted 20 June 2021 - 01:34 AM

    Sergeant

  • Players
  • 9740 battles
  • 304
  • Member since:
    06-10-2016

https://drive.google...iew?usp=sharing

 

The embedded image did not show up so here is a link to it in my google drive.



acrisis #3 Posted 20 June 2021 - 03:15 AM

    Captain

  • Players
  • 22206 battles
  • 14,018
  • [III-C]
  • Member since:
    12-27-2014

It says 46% CPU and has been running for over 7 hours  misread it has a . not a : 

 

I would reboot the system once in a while and look at what it does after a fresh reboot. 
 

I will note the cpu and ram use on mine tomorrow. 

 


Edited by acrisis, 20 June 2021 - 01:10 PM.

 

            BE     (+)   
>> Desktop mode  =>  + Recent topics   + Staff Posts 
    > WG Bugs & current update   > Feedback  
 > Videos   > Vehicle Bay   > Guides    
 

 > PingPlotter >  Lag, Packet Loss, Ghost Shells, Networking and more demystified using PingPlotter (free)  
Blitz Community Coalition | Looney Tooners | Triarii | Blitz University | Basic Training | Mentor | Pingplotter Guy
 


acrisis #4 Posted 20 June 2021 - 01:17 PM

    Captain

  • Players
  • 22206 battles
  • 14,018
  • [III-C]
  • Member since:
    12-27-2014

2020 Mac Mini 6-core i5 Intel Graphics 630 


CPU 108% 
RAM 470MB

This would not be anything to do with the server.

This is on device that it quits for whatever reason. 
Could be something between the graphics chips + driver and the game. 

Does it show up as crashed when it does this? 
In Activity Monitor or Apple > Force Quit.

 

Have you tried lowering your graphics settings?
I would try setting them low. Then close all programs. Restart the system. Open up Utilities > Console.
Then without anything else going on start WOTB. 
See what she does. 

Then armed with that information, create a support ticket, give them the details about your system, operating system, and what you have tried to resolve this. 
 


 

            BE     (+)   
>> Desktop mode  =>  + Recent topics   + Staff Posts 
    > WG Bugs & current update   > Feedback  
 > Videos   > Vehicle Bay   > Guides    
 

 > PingPlotter >  Lag, Packet Loss, Ghost Shells, Networking and more demystified using PingPlotter (free)  
Blitz Community Coalition | Looney Tooners | Triarii | Blitz University | Basic Training | Mentor | Pingplotter Guy
 


Ddbro_gaming #5 Posted 21 June 2021 - 07:18 PM

    Sergeant

  • Players
  • 9740 battles
  • 304
  • Member since:
    06-10-2016

View Postacrisis, on 20 June 2021 - 07:17 AM, said:

2020 Mac Mini 6-core i5 Intel Graphics 630 


CPU 108% 
RAM 470MB

This would not be anything to do with the server.

This is on device that it quits for whatever reason. 
Could be something between the graphics chips + driver and the game. 

Does it show up as crashed when it does this? 
In Activity Monitor or Apple > Force Quit.

 

Have you tried lowering your graphics settings?
I would try setting them low. Then close all programs. Restart the system. Open up Utilities > Console.
Then without anything else going on start WOTB. 
See what she does. 

Then armed with that information, create a support ticket, give them the details about your system, operating system, and what you have tried to resolve this. 
 

Thank you for the detailed reply my friend, many thanks for your advice.







Also tagged with Crashing

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users