Jump to content


Lag issues


  • Please log in to reply
17 replies to this topic

christian1470 #1 Posted 09 December 2015 - 02:40 PM

    First Sergeant

  • Players
  • 37646 battles
  • 4,736
  • [III-H]
  • Member since:
    10-05-2014
Ping is fine, my internet is reliable, but having huge lag issues, even though my ping says its 30. Others are complaining about same thing in game. 

PixelRage #2 Posted 09 December 2015 - 02:49 PM

    Professional Easter Egg Hunter

  • Players
  • 15170 battles
  • 2,357
  • Member since:
    11-19-2013
Yep happened to me and almost killed me, drove right off a hill in my Ke-Ho

Your friendly banned forumer

 

https://www.youtube..../PixelRageGames

 


AOT_Jaeger2 #3 Posted 09 December 2015 - 03:25 PM

    Grand Emperor of Derpenburg

  • Players
  • 15986 battles
  • 3,216
  • [ASLAN]
  • Member since:
    06-16-2015
Sometimes my Ferdi traverses in the opposite direction I tell it to, or turns strangely, so not great, but doable

Garage: T7 CC, R35, Light VIC, Tetrarch, M4A2E4, PzKpfw. IV Anko SP, KV-2, Strv. 74A2, LTTB, SU-122-44, IS-3, IS-5, KV-5, Lowe.

Was #24 VK 30.01 (P) Player in NA, #32 in Luchs

Stats:http://www.blitzstar...com/AOT_Jaeger2

Youtuber? I guess?


jrock651 #4 Posted 09 December 2015 - 03:42 PM

    First Sergeant

  • Players
  • 6221 battles
  • 1,022
  • Member since:
    08-25-2014
I was doing the type 59 challenge and it was like I was hitting patches of sticky tar even though I had 60 fps and 34 ping.

Trust me I'm the doctor. Respect to anyone who gets the reference.

Garage: FURY, T110E5, Löwe, T34, T2 Light, TOG II*, Su-100Y, Pz 38H, M3 Light, and Type 59.

"Untutored courage is useless in the face of educated bullets." George S. Patton.

 


HoovesLikeJagger #5 Posted 09 December 2015 - 04:04 PM

    Lance-corporal

  • Players
  • 36497 battles
  • 70
  • [GRIM]
  • Member since:
    06-28-2014
The lag issues almost make it unplayable.  Its affecting both teams and all the tanks.  Horrible
 

 

 

All Tier X in the Garage 


derK1nderPanzer #6 Posted 09 December 2015 - 08:17 PM

    Lance-corporal

  • Players
  • 17377 battles
  • 73
  • [SEAL]
  • Member since:
    03-23-2015

Close to unplayable. Extremely long load times and jerky play. Even the loading icon's swirly thingy is jerky!!!!

 

lots of guys driving off to the ends of the map. 

 

Its failing to respond forcing rejoining WAY TOO OFTEN!


T-62A, E-100, IS-7, T110E4

christian1470 #7 Posted 09 December 2015 - 10:57 PM

    First Sergeant

  • Players
  • 37646 battles
  • 4,736
  • [III-H]
  • Member since:
    10-05-2014
One guy this morning said over global. "Expect a lag spike in 3 min." I never did check the time, but Yep, halfway through the game, there I am stuck in the mud. Tracks spinning. Other times, my tracks have frozen, but I was still able to shoot and land shots on the enemy, who were still driving around. 

xBlack_Audiox #8 Posted 10 December 2015 - 12:07 AM

    Lance-corporal

  • Players
  • 17515 battles
  • 35
  • [VRTX]
  • Member since:
    01-03-2015
Same here. Inb4 itz ur Eternet newb

WouldChip #9 Posted 10 December 2015 - 10:12 PM

    Mortem Fiat Vobis

  • Players
  • 35379 battles
  • 470
  • [III]
  • Member since:
    11-05-2014

I feel I am at least semi-qualified to have a complaint with this issue. I work as Desktop Support and am familiar with Internet connectivity issues regularly.

 

Since the introduction of 2.3, I have begun experiencing what appears to be lag spikes. They have become more prominent with 2.4, but were tolerable in 2.3. Almost every match I was experiencing floating and grounding tanks. Usually only once or twice a match and only lasting for a few seconds. I say 'was' because it was more prominent on the day of release. This may indicate unfavorable conditions outside of most peoples home networks as it was a heavy use day for many players. Conditions have improved, although they still do happen around peak playing times. App load on the device may also be playing a small role as fps has slowly deteriorated over time (still acceptable imo) indicating a larger active app footprint when running. This may begin to have an impact on processor performance creating in-device networking delays. Average ping is 90-110 consistently as long as I have played WOTB.

 

I currently play on an iPad Mini Retina with iOS9's latest OS, not jail broken. I always play with no other apps open in the background and the device is about 70% full (16GB model). iPad is also configured as a priority device on my router (Lynksys) connected to cable modem (Cisco) with 20Gbs connection. Location is Carson City, Northern Nevada within 20 miles of Reno and Lake Tahoe.

 

There is in my mind a legitimate concern over the ping issues expressed by many players. Peak times are usually the times that these occurrences happen. I do not recall having an issue anytime that I have played during off-peak times. I would be looking at Level3 connections leading to servers on the west coast as possible congestion areas.


{¡¡¡}   Community Pledge Signer   {¡¡¡}

YouTube Channel

BlitzStars Profile


Tuff2Beat #10 Posted 14 December 2015 - 03:28 AM

    Lance-corporal

  • Players
  • 13353 battles
  • 14
  • [BSN]
  • Member since:
    11-30-2014
Herky jerky lag play. 2.4 is not playable. I get killed every game can't navigate or respond properly. Will try crushing all options to minimal and see if that helps. They really are screwing this beautiful game up.

___DEAN #11 Posted 14 December 2015 - 03:33 AM

    ~=(C/A=|Republic=~

  • Players
  • 24839 battles
  • 458
  • [DD-R]
  • Member since:
    12-23-2014
I dont have too many lag spikes, but I have had several ghost shells (shot dissapearing)

 

Tanks:

 


thetastypie #12 Posted 14 December 2015 - 08:41 AM

    Blueberry Flavored

  • Players
  • 19340 battles
  • 582
  • [IMPR]
  • Member since:
    12-15-2014
I see people complaining about this in chat but have yet to experience much lag exept for when I was watching a YouTube vide while playing this (bad idea)

Tanks I like: T-43, T34(premium),  Ru-251, Panther M/10, Is-3 Defender

Tanks I want: T-30  Is 4 

 

Officer of the clan Imperium 

 


slimdaddy360 #13 Posted 16 December 2015 - 04:04 PM

    Private

  • Players
  • 15349 battles
  • 1
  • Member since:
    12-20-2014
Same thing going on with me game becomes glitchie in close up battle hesitate alot screen action slows up as well  did not happen like this until update 2.4 i have a galaxy 3 note android phone pls leave the game alone its was a great game but now with all the updates game slowly going down hill and i pay good money on this game you guys about to lose a customer 

Squib919 #14 Posted 16 December 2015 - 04:37 PM

    First Sergeant

  • Players
  • 15431 battles
  • 1,399
  • Member since:
    07-05-2014
Haven't had any consistent lag problems until last night, when I had a couple while tooning with the OP. Rebooting the game didn't fix it, but switching over to my phone's hotspot did. No issues this morning. 


Derek2971 #15 Posted 19 December 2015 - 04:32 PM

    Private

  • Players
  • 23482 battles
  • 2
  • [ATA2D]
  • Member since:
    09-27-2015
I want to start with I love Blitz, but since the update, the lag has been awful. I never had a problem until the update. Now, it is often a complete and total disaster. Lag, ghost shells, freezing, firing at random. This has become very frustrating. Please address this WG.

Guderian5266 #16 Posted 21 December 2015 - 01:52 PM

    Senior Sergeant

  • Players
  • 24771 battles
  • 542
  • [III-S]
  • Member since:
    07-07-2014

Similar issues almost every game. Ping is decent but frame rate suddenly plunges to under 10 fps, usually right in the middle of heavy action or while driving medium at high speed - worst possible time in other words.

Making game nearly unplayable.  Often spawn after battle already started, where before I got in 4-5 seconds before.

I run an older ipad mini. I hear there is a new graphics engine - not very forgiving for older machines? do people with new platforms have similar issues?

From a technical standpoint this have been the worst release since I started playing a year and a half ago. Nice maps, but it needs to be playable!

This MUST be top WG priority to fix in next release. All other items should be secondary.


Community Pledge Signer


 


scott8659 #17 Posted 23 December 2015 - 01:45 AM

    Junior Sergeant

  • Players
  • 19244 battles
  • 160
  • Member since:
    12-28-2014
I experience the same on an ipad mini 4.  My pings are always less than 50 and my connection consistently tests at over 25mbps from my ipad. I have all the graphic settings to low but still get fps drops. I am also experiencing the non responsive fire button again as well as an occassional non-responsive tank controls. 

Edited by scott8659, 23 December 2015 - 01:46 AM.


scott8659 #18 Posted 24 December 2015 - 02:38 AM

    Junior Sergeant

  • Players
  • 19244 battles
  • 160
  • Member since:
    12-28-2014
I'm done until this gets fixed. The game has become unplayable.  The teams are bad enough but now add the lag, ghost shells, etc...and its a joke. 




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users