Jump to content


Hi, just a friendly reminder to fix scope and auto aim


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

christian1470 #1 Posted 19 October 2016 - 12:03 PM

    First Sergeant

  • Players
  • 37646 battles
  • 4,736
  • [III-H]
  • Member since:
    10-05-2014

hi, Devs. Could you please fix the scope in sniper. It often refuses to zoom in, even though I am aimed dead center on a stationary tank. Also, even when it does zoom in, the auto aim feature will not lock onto the target. It's really horrendous, and, hate to say it, kind of inexcusable to have this fail in 3.2, considering all the other game versions where it actually worked fine. You know, if it ain't broke, don't fix it? Well, you tried to fix it, or something, and now it's broke. Maybe if you "unfixed" it, it would work again. 

Im very sad about all this :(



acrisis #2 Posted 19 October 2016 - 12:15 PM

    First Sergeant

  • Players
  • 20126 battles
  • 9,319
  • [III-X]
  • Member since:
    12-27-2014

 

And, while they're add it, please stop it from switching tanks! 

You try to carefully aim in, wait for the target ... some low tier light tank driven by a kid with ADHD races through the shot and off goes your aim ...  


 

   Blitz   Community   Coalition   
BCC Discord invite | BCC Forum Thread
Looney Tooners | Triarii | Blitz University | Basic Training  | Mentor
2.8 Blitz EconomyGot lag? =>  Pingplotter thread 


Xavier5A #3 Posted 19 October 2016 - 12:16 PM

    First Sergeant

  • Players
  • 23187 battles
  • 2,294
  • [CYCLN]
  • Member since:
    07-16-2014
I still have problems with giving lead to targets.

 

I own 207 tanks. My records at Blitz Stars!


Pz.Kpfw. 38H 735 (f) • Light Mk. VIC • T2 Light Tank • Tetrarch • T7 Combat Car • Type 98 Ke-Ni Otsu • BT-SV • T-15 • Pz.Kpfw. II Ausf. J • LTP • M3 Light • Pz.Kpfw. S35 739 (f) • T-127 • BT-7 artillery • M22 Locust • A-32 • Sentinel AC I • Valentine II • Pz.Kpfw. B2 740 (f) • Churchill III • Angry Connor • Ram II • Panzer IV Anko Special • Pz.Kpfw. V/IV • T14 • Type 3 Chi-Nu Kai Shinobi • Cromwell B • Dicker Max • Pz.Kpfw. IV Schmalturm • Stridsvagn 74A2 • Kuro Mori Mine • AC IV Sentinel • T-34-85 Victory • T23E3 • E 25 • Type 62 • SU-122-44 • IS-2 • T-34-85 Rudy • Tankenstein • T6 Dracula • FCM 50 t • T26E4 SuperPershing • KV-5 • IS-3 Defender • T-54 first prototype • Löwe • Type 59


Praeceladon #4 Posted 19 October 2016 - 12:22 PM

    First Sergeant

  • Players
  • 19234 battles
  • 1,641
  • Member since:
    01-25-2015

View Postacrisis, on 19 October 2016 - 12:15 PM, said:

 

And, while they're add it, please stop it from switching tanks! 

You try to carefully aim in, wait for the target ... some low tier light tank driven by a kid with ADHD races through the shot and off goes your aim ...  

Turn off auto aim.



ahredstealth #5 Posted 19 October 2016 - 12:52 PM

    King Tater

  • Players
  • 19022 battles
  • 8,667
  • [SPUD]
  • Member since:
    01-25-2015
Eh.  I hate that when you go into sniper view, what you were aiming at is now down below your tank by several miles and you're looking at clouds.

And then you go back out to re-fix on the tank, go back in, and suddenly you're once again asking your team if that cloud looks like a kitty.

Today I went to the bathroom and forgot my phone.

 

There are 256 tiles in the bathroom...


christian1470 #6 Posted 19 October 2016 - 12:58 PM

    First Sergeant

  • Players
  • 37646 battles
  • 4,736
  • [III-H]
  • Member since:
    10-05-2014

View PostPraeceladon, on 19 October 2016 - 07:22 AM, said:

Turn off auto aim.

 

nope! I suck without it. I do reserve the option, and turn it off for quick peekaboomers and such, but in regular play I just don't manage well without it. Specially considering I only use the right fire button. I got rid of the left one because I kept hitting it by accident while driving and wasting shots. Auto aim has its drawbacks, but I've learned to deal with them. It's what works for me, when it works, and it's worked fine for over 24 thousand games. Last update it got a little worse, and with this recent update, it's just broken. They've definitely changed it, and the result is underwhelming. It is much more difficult to lock on, sometimes it won't lock on at all, and there is a serious delay on the 2x zoom in sniper mode, if it zooms at all. This occurs whether auto aim is on or not. It's just a big fail. 

DrFerd #7 Posted 19 October 2016 - 01:00 PM

    Certified BlitzWeather Forecaster

  • Players
  • 36530 battles
  • 735
  • [III-S]
  • Member since:
    06-29-2014
The Mac app seems to have the old "elevated gun" bug that used to be in iOS Blitz, where if you are next to hard cover and switch in and out of sniper mode, the gun elevates. Its just as irritating as it used to be. 

YouTube & Blog  https://ferdsquad.com 


christian1470 #8 Posted 19 October 2016 - 01:04 PM

    First Sergeant

  • Players
  • 37646 battles
  • 4,736
  • [III-H]
  • Member since:
    10-05-2014

View PostXavier5A, on 19 October 2016 - 07:16 AM, said:

I still have problems with giving lead to targets.

 

Establishing lead on lights is difficult, but I believe that has as much to do with turret traverse as much as anything else. The faster tanks are just testing the limits of what tanks are capable of. I find myself continuously swiping the traverse in order to keep up, which never used to be the case. 

Praeceladon #9 Posted 19 October 2016 - 01:53 PM

    First Sergeant

  • Players
  • 19234 battles
  • 1,641
  • Member since:
    01-25-2015

View Postchristian1470, on 19 October 2016 - 12:58 PM, said:

 

nope! I suck without it. I do reserve the option, and turn it off for quick peekaboomers and such, but in regular play I just don't manage well without it. Specially considering I only use the right fire button. I got rid of the left one because I kept hitting it by accident while driving and wasting shots. Auto aim has its drawbacks, but I've learned to deal with them. It's what works for me, when it works, and it's worked fine for over 24 thousand games. Last update it got a little worse, and with this recent update, it's just broken. They've definitely changed it, and the result is underwhelming. It is much more difficult to lock on, sometimes it won't lock on at all, and there is a serious delay on the 2x zoom in sniper mode, if it zooms at all. This occurs whether auto aim is on or not. It's just a big fail. 

Your choice. I turned it off 16000 battles ago cause I kept missing tanks in corner fights when one would pass in front of the guy I was trying to hit and it would change my target just like you said. Never looked back. 



Morphman_ #10 Posted 19 October 2016 - 02:47 PM

    First Sergeant

  • Players
  • 26184 battles
  • 3,069
  • [WEAK]
  • Member since:
    08-15-2014

What is auto-aim?

 


Tier X: Obj. 140 T-62A,  IS-7, Obj. 268, IS-4, FV4202, T110E5. Highlighted = Bought

Most likely to be banned in next couple of minutes

 


christian1470 #11 Posted 19 October 2016 - 04:01 PM

    First Sergeant

  • Players
  • 37646 battles
  • 4,736
  • [III-H]
  • Member since:
    10-05-2014

View PostPraeceladon, on 19 October 2016 - 08:53 AM, said:

Your choice. I turned it off 16000 battles ago cause I kept missing tanks in corner fights when one would pass in front of the guy I was trying to hit and it would change my target just like you said. Never looked back. 

 

yeah, I actually never said that. Someone else did. Not my complaint. 

Praeceladon #12 Posted 19 October 2016 - 05:53 PM

    First Sergeant

  • Players
  • 19234 battles
  • 1,641
  • Member since:
    01-25-2015

View Postchristian1470, on 19 October 2016 - 04:01 PM, said:

 

yeah, I actually never said that. Someone else did. Not my complaint. 

Oh my bad. Anyway I can't function with it on now.

everytime there's an update and I go to play a match I forget they re-enable everything and for 10 seconds I flounder around rushing to flip everything off.






1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users