Jump to content


lag spiking, but ping numbers not changing


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

flamingsword1 #1 Posted 20 October 2016 - 09:07 PM

    First Sergeant

  • Players
  • 10729 battles
  • 1,367
  • Member since:
    05-16-2015
I'm getting a weird lag spike every 3 games or so where I loose control of the tank and it just keeps going in the dirrection I was headed (if I'm not moving when it happens, I'm frozen, if I'm moving I can't stop till the spike ends, but my ping numbers aren't going up, they just stay the same at around 60 the whole time. Spike usually lasts for 10-20 seconds and eberything around me isn't lagging or frozen, but I can't shoot or control my tank. Anyone else getting this or just me? Is it a server thing?

Join us on discord for epic countdowns, top-notch strategy, and a chill community! 


_ArmoredGlassCannon #2 Posted 20 October 2016 - 09:10 PM

    Player with an oxymoron username in NA server

  • Players
  • 20461 battles
  • 1,767
  • [CRUEL]
  • Member since:
    12-17-2015
Oh man it also happens to me except the part where you just mention every 3 battles.

"Give an anime fan any object, and they will find a way to want to stick their ***k in it" — Gigguk

 

"IDF super op military uses ancient M103 and makes them bullet proof with sand bags. F****ing op military moments." — mike82198

 


PixelBucket #3 Posted 20 October 2016 - 09:11 PM

    Level 90 Loser

  • Players
  • 22086 battles
  • 3,290
  • [PRT]
  • Member since:
    12-31-2014

It's one of two things:

1. An extremely high lag spike or loss of connection

2. A control bug


My Top Tanks: Lowe (#880), Type 61 (#834), Helsing H0 (#797), Pz. S35 739 (#778), ARL 44 (#661), T7 Car (#654), STB-1 (#502), MT-25 (#442), Excelsior (ironically(#422), M22 Locust (#322), T23E3 (#223), Pz. 38 (t) nA (#211), Alecto (#197), Pz 35 (t) (#168),

T-25 (#166), Stridsvagn 74A2 (#151), Angry Connor (#63!), T-15 (#50!), Pz. 38 (t) (#31!)

In My Garage: T-25, Tetrarch, Pz 38 (t), Pz 35 (t),  SU-122-44, Helsing H0, Kuro Mori Mine, Pz IV Anko SP, E 50 M, T7 Car, T2 Light, Locust, T-15, Stridsvagn 74A2, T23E3, Angry Connor, Lowe, Leopard 1, 112, STB-1, AMX M4 45, Type 61, WT Auf Pz IV, T28 Proto

Lines I am currently grinding: T110E4 (Currently at T28 Proto), AMX 50B (Currently at AMX M4 45)

"As can likely be inferred, I am a sad, lonely excuse of a human being"


6pckjack #4 Posted 20 October 2016 - 09:22 PM

    Sometimes a noob, sometimes a unicum.

  • Players
  • 38204 battles
  • 475
  • [DEF_V]
  • Member since:
    01-28-2015
I was experiencing this last night with 12k people online. I waited an hour for it to drop down to 9k. It worked after that. Just an extremely high amount of people on because of night hunt

Every American in the game. Bar none. Quite proud of that. 

Bullets have a name on them, grenades are addressed “to whom it may concern”, but artillery only comes in “reply all”.

 

 

6pckjack_t34_eng.jpeg

 


Its_All_DGood #5 Posted 20 October 2016 - 09:27 PM

    The Dude abides

  • Players
  • 42329 battles
  • 438
  • [III-X]
  • Member since:
    06-30-2014

Frankly, I think that's your wifi network being overloaded.  Ping is a very small packet and can get scheduled in between big data packets pretty easily.  The regular game-control packets can get scheduled separately (if I recall correctly) and thus, could be being delayed even when ping is going through.  I see this on my own network when someone is streaming video.  Ping is OK, but I lose control/stutter.

 

My networking knowledge is a bit sketchy, but at least it's a theory.



Gitgudm9 #6 Posted 20 October 2016 - 09:28 PM

    First Sergeant

  • Players
  • 13332 battles
  • 3,002
  • [MAHOU]
  • Member since:
    11-03-2015
I've had the same experience in the past. I usually get pretty good ping (50-100) and sometimes it just completely lags out without the ping ever going above 150. I dunno how to fix it or why it happens though.

"Anime girls were made to be lewded." - Klaus_Klavier

 


TydiriumX #7 Posted 20 October 2016 - 11:29 PM

    Sergeant

  • Players
  • 14544 battles
  • 369
  • [11TH_]
  • Member since:
    11-06-2014
I think other players in the match you are in might effect the ping and lag too, had some battles where it laged till Someones tank blew up. Ping was ok after that....

                              

Tanks: M4, M46 Patton, Tiger 1, Tiger (P), VK 45.01 (A), Maus, Hetzer, Jagpanzer IV, JagPanther, JagdTiger, T-54, KV-2, SU-100, SU-152, ISU-152

Premium Tanks: T7 Car, Fury, JagTiger 8,8 cm (2015) "Snowstorm" , T-34-85 Victory, KV-5Tog II*, Angry Connor, LTP, M3 Light, Edelweiss, Nameless, T6 Dracula

 


_DragonKRIEG #8 Posted 20 October 2016 - 11:50 PM

    LetsMakeTheForumsBurnSomeMore

  • Players
  • 31271 battles
  • 2,284
  • [RGN]
  • Member since:
    04-26-2015
FPS dropping, turn down flora quality

Edited by TheFluffyPinkDragon, 20 October 2016 - 11:51 PM.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users