Jump to content


Server lag issues?

Lag 3.3 Server Server lag

  • Please log in to reply
7 replies to this topic

_animalmother_ #1 Posted 17 November 2016 - 03:30 PM

    Lance-corporal

  • Players
  • 14486 battles
  • 24
  • Member since:
    01-26-2015

I hate to sound redundant, but ideally the lower the ping, the better. My ping usually ranges from 5-25, but as of recent (3.3) it's been spiking to 80 sometimes 110 and I'm thinking it has something to do with the servers. It seems like almost every match I play has at least some microstuttering/ lag spikes; at first I thought players would use the term "LAG" in game as an excuse, but now I'm starting to sympathize cause now  it's happening to me as well. Has anyone else noticed any sudden lag spikes since 3.3's release? 

 

Sorry for being so long winded in my post,

_animalmother_:child:


Edited by _animalmother_, 17 November 2016 - 03:31 PM.

Your friendly resident noob:child:


PixelBucket #2 Posted 17 November 2016 - 03:38 PM

    Level 90 Loser

  • Players
  • 21823 battles
  • 3,290
  • [PRT]
  • Member since:
    12-31-2014
I had a few games earleir where mysteriously the map would take ages to load and each time the enemy meds had half-killed me by the time I joined, and when I had the ping was sitting at 200-300.

My Top Tanks: Lowe (#880), Type 61 (#834), Helsing H0 (#797), Pz. S35 739 (#778), ARL 44 (#661), T7 Car (#654), STB-1 (#502), MT-25 (#442), Excelsior (ironically(#422), M22 Locust (#322), T23E3 (#223), Pz. 38 (t) nA (#211), Alecto (#197), Pz 35 (t) (#168),

T-25 (#166), Stridsvagn 74A2 (#151), Angry Connor (#63!), T-15 (#50!), Pz. 38 (t) (#31!)

In My Garage: T-25, Tetrarch, Pz 38 (t), Pz 35 (t),  SU-122-44, Helsing H0, Kuro Mori Mine, Pz IV Anko SP, E 50 M, T7 Car, T2 Light, Locust, T-15, Stridsvagn 74A2, T23E3, Angry Connor, Lowe, Leopard 1, 112, STB-1, AMX M4 45, Type 61, WT Auf Pz IV, T28 Proto

Lines I am currently grinding: T110E4 (Currently at T28 Proto), AMX 50B (Currently at AMX M4 45)

"As can likely be inferred, I am a sad, lonely excuse of a human being"


YuvBnJudged #3 Posted 17 November 2016 - 05:33 PM

    First Sergeant

  • Players
  • 5480 battles
  • 1,154
  • Member since:
    12-02-2014
For me it's been only certain maps that I have lag on but yes I have noticed a big change since the update.
1011700835.png

_Diesel_41_ #4 Posted 27 November 2016 - 04:37 PM

    Lance-corporal

  • Players
  • 33828 battles
  • 80
  • [III-C]
  • Member since:
    10-24-2014

Its on their end but, they dont seem to mind since its not their money we spend supporting them. More losses= more premium time or prammo trying to make up for lost shots.

lag spike is every 2 seconds. I have sent tickets. I have had conversations with forum moderators. Was supposed to be fixed in the patch. 

Not fixed. Too worried about overloading outsourced servers with more [edited]tanks and taking kids/parents money. All the while, laughing in Russian at the foolish Americans who bought into the ' play for free' moniker.


 


__Crusader6__ #5 Posted 27 November 2016 - 06:12 PM

    BANNED

  • Players
  • 55421 battles
  • 10,185
  • [III]
  • Member since:
    12-08-2014

3.3 brought bad things back. 

  LTE my ping jumped from the 80's to 130-150 zone.  

  WiFi I'm holding in the sub 30 like prior.  

 

However I am getting ridiculously routine lag spikes. 

  Both in terms of ping spikes and FPS drops. 

 

Happens both on LTE and Wifi. 

 

I have 31k+ games, I know what my device and connections are capable of.  

 

This is a server side issue as some games EVER tank be it red or greeen is shooting air.  

  


Tank Hoarder: 351 tanks in Garage:  353/354 aced (AMX 30B, Mk1 and T49A repo), I’d like to ace the new tier 2 Chinese but can’t get in battle...    wallet warrior.  Loyal M60 owner
I think 5.5 is good for the game - I also want my Kenny OP nerfed

 


reluctanttheist #6 Posted 27 November 2016 - 06:12 PM

    Canuck Didactics

  • Players
  • 22979 battles
  • 6,007
  • [III-H]
  • Member since:
    01-12-2015
The devs are having trouble fixing this last batch of stutter issues...

Tanks:  _X: T110E5, T110E3, FV215b(183), IS-7, Obj.140  _IX: M103, T-54  _VIII: IS-6, T34, Lowe, T-44, IS-6, IS-3D  _VII: T-43, Comet, E25, AT-15A, SU-122-44
Usually on in the evenings Pacific time.  Intake Contact for Triarii Clan (PM for details)
Be a better player  |  Click here if you have lag  |  Graphics Settings for iOS  |  Check your ping with Pingplotter  |  Get good: watch Bushka!  |  Check out tanks on Tank Compare  and  BlitzHangar


RAZOR0133 #7 Posted 27 November 2016 - 06:48 PM

    Lance-corporal

  • Players
  • 16314 battles
  • 23
  • [III-C]
  • Member since:
    07-13-2014
I've had issues ever since the update. After them trying to blame me for 5-6 msgs I finally convinced them that it was on their end. I've all but quit playing except for a couple tanks I get the xp bonus on. The game is not enjoyable any more and I absolutely refuse to pay any more money until they get it fixed. I realize that they don't care but it makes me feel better that I'm not wasting my money on a product that they have completely broken. 

Maplexi #8 Posted 27 November 2016 - 08:38 PM

    152 Shades of Boom

  • Players
  • 33093 battles
  • 515
  • [III-Z]
  • Member since:
    03-10-2015
Hoping the new release that drops will have these issues addressed, but again, not holding my breath.  Seems to deteriorate even further as a new release nears.  and like Crusader, I know my ping and device and how they have done over the last 18+ months, so when I hear that the issue is on my end, I call bollocks.  Was thinking about grabbing that 'best deal in history' bundle, for both myself and my son, but the QA sector at WG has dropped the ball, so I will miss out.  once it comes good, I'll look to unzip the funding again.  Until that happens, I suggest WG lift their game. 

Sig

 






Also tagged with Lag, 3.3, Server, Server lag

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users