Jump to content


Got lag? It's Equinix/GCore's fault

lag

  • Please log in to reply
136 replies to this topic

reluctanttheist #1 Posted 04 July 2017 - 11:50 PM

    Canuck Didactics

  • Players
  • 25819 battles
  • 6,139
  • [III-H]
  • Member since:
    01-12-2015

I've been tracking some bad lag for a couple of weeks now and have a ticket into WG, who made me jump through the usual number of hoops to ensure that the lag is real.

 

Symptoms:

  • your tank jerks around a bit as you drive, as do other tanks - no smooth input or driving
  • your tank stops or starts a moment after you put in the input for it to do so
  • your tank fires a moment after you hit the button

 

I've made quite a few Pingplotter runs to figure out where on the worldwide-waste-of-time the problem is originating - and I've been getting consistent packet losses with three hops operated by Gcore.  Gcore is a content delivery network that - from what I can read - is delivering content for Wargaming.  WoT PC is also having lag/latency grief right now on their east coast server.

 

Spoiler

 

If more of you can submit tickets on this problem (if you're having it) WG can hopefully get this sorted out.


Edited by reluctanttheist, 05 July 2017 - 10:54 PM.

Tanks:  _X: T110E5, T110E3, FV215b(183), IS-7, Obj.140  _IX: M103, T-54  _VIII: IS-6, T34, Lowe, T-44, IS-6, IS-3D  _VII: T-43, Comet, E25, AT-15A, SU-122-44
Usually on in the evenings Pacific time.  Intake Contact for Triarii Clan (PM for details)
Be a better player  |  Click here if you have lag  |  Graphics Settings for iOS  |  Check your ping with Pingplotter  |  Get good: watch Bushka!  |  Check out tanks on Tank Compare  and  BlitzHangar


Forgotten_Fox #2 Posted 04 July 2017 - 11:56 PM

    Zootopia's Slyest Fox

  • Players
  • 33840 battles
  • 1,461
  • [PURPL]
  • Member since:
    01-02-2015
Same issue

Premium Collection Almost Complete: Missing Chieftain and Type 64.

Some call me a Wallet Warrior, Some call me a Hacker... In reality, I'm simply a Fox.

 

"Never let 'em see that they get to you."

 


acrisis #3 Posted 04 July 2017 - 11:57 PM

    First Sergeant

  • Players
  • 20542 battles
  • 11,223
  • [III]
  • Member since:
    12-27-2014

I can confirm with this visual ... 

 

 

Can include a last sec strange hop to Dallas, TX even though it just knocked on WG's door. 


Edited by acrisis, 04 July 2017 - 11:58 PM.

 

Forum essentials:  > Desktop mode 
Check recent threads. Check WG staff threads. Use search.
    > WG Bugs and current update     > Feedback     > Vehicle Bay     > Guides     > Videos 

 

     BE  (+)   

    Got lag issues ?  >> Pingplotter thread  << 
Blitz Community Coalition | Looney Tooners | Triarii | Blitz University | Basic Training  | Mentor
 


Rockracer #4 Posted 05 July 2017 - 12:01 AM

    First Sergeant

  • Players
  • 9491 battles
  • 2,552
  • Member since:
    12-20-2016

What if my ping is constantly jumping to 5000, my tank just keeps running into the ground/flying then teleporting back to a wall where it crashed?

Thankfully that happened in a training room.


Edited by Rockracer, 05 July 2017 - 12:02 AM.

I played TDs before it was cool. It was also never cool to begin with.


_SuicideKing_ #5 Posted 05 July 2017 - 12:05 AM

    First Sergeant

  • Players
  • 8208 battles
  • 1,703
  • [OGRE]
  • Member since:
    12-29-2015

I CANNOT PLAY

AND BEATING MY DOG HAS NOT HELPED

 

I WILL SOON BE LOSING ALL LANGUAGE SKILLS

 

AND ONLY COMMUNICATE THROUGH GUNFIRE



BluesAllDay #6 Posted 05 July 2017 - 12:27 AM

    First Sergeant

  • Players
  • 8142 battles
  • 2,051
  • [SRV]
  • Member since:
    10-16-2016
Jumpy tanks. Happen a couple times a day.

 

 


mehliveat #7 Posted 05 July 2017 - 12:32 AM

    First Sergeant

  • Players
  • 300 battles
  • 3,196
  • Member since:
    08-05-2014

Its not GCores' fault, its WG's.

 

It has been going on for months on the PC side, and at the end of it, its all about the $$$$$$.  Pay for subpar service?  You get subpar service.



VonMiller58 #8 Posted 05 July 2017 - 12:32 AM

    Chicken Farmer

  • Players
  • 32395 battles
  • 4,069
  • [JFGF]
  • Member since:
    04-17-2016

Had real bad problems for last 3 days...haven't played today yet

 

I already have high ping and the lag is bad...aiming is choppy and erratic...steering is really bad and noticeable in my speed tanks.

 

WR is dropping pretty bad because I can't adjust my style properly

 

I don't really care much...just wanted to share my experiences

 

Yes seen flying tanks at least 8 times last two days....and 1 FLying T95 on Yamamoto...was glorious


o...:...:I:...:...o

    ..58..58..


VonMiller58 #9 Posted 05 July 2017 - 12:33 AM

    Chicken Farmer

  • Players
  • 32395 battles
  • 4,069
  • [JFGF]
  • Member since:
    04-17-2016

View Postmehliveat, on 05 July 2017 - 12:32 AM, said:

Its not GCores' fault, its WG's.

 

It has been going on for months on the PC side, and at the end of it, its all about the $$$$$$.  Pay for subpar service?  You get subpar service.

 

It does feel like a server downgrade, or severe overload to me

 

But I am not a tech guys so I am likely wrong


o...:...:I:...:...o

    ..58..58..


WriterDude #10 Posted 05 July 2017 - 12:36 AM

    My Posts Are Forum Prammo

  • Players
  • 23053 battles
  • 4,373
  • Member since:
    10-09-2014
For me it's Cogentco - over half of my latency hits crossing those servers.

Worthy of focus fire by SPUDX.  Potato Cred Link

  

"In Blitz, there's a certain value in expeditiously moving to the inevitable." -WriterDude


WareJC #11 Posted 05 July 2017 - 12:49 AM

    First Sergeant

  • Players
  • 13495 battles
  • 1,371
  • [2PINT]
  • Member since:
    06-08-2015

View Postreluctanttheist, on 04 July 2017 - 06:50 PM, said:

I've been tracking some bad lag for a couple of weeks now and have a ticket into WG, who making me jump through a number of hoops to ensure that the lag is real.

 

Symptoms:

  • your tank jerks around a bit as you drive, as do other tanks - no smooth input or driving
  • your tank stops or starts a moment after you put in the input for it to do so
  • your tank fires a moment after you hit the button

 

I've made quite a few Pingplotter runs to figure out where on the worldwide-waste-of-time the problem is originating - and I've been getting consistent packet losses with three hops operated by Gcore.  Gcore is a content delivery network that - from what I can read - is delivering content for Wargaming.  WoT PC is also having lag/latency grief right now on their east coast server.

 

Spoiler

 

If more of you can submit tickets on this problem (if you're having it) WG can hopefully get this sorted out.

Thank you for the tech support. Explains a few things out side of my normal screw ups.


"Your lack of effort or your death is not my concern. However lack of effort will lead to your death by their hand or mine."

Pittoors_ #12 Posted 05 July 2017 - 12:59 AM

    Killer Queen has already touched this forum title

  • Players
  • 35354 battles
  • 2,399
  • [MAHOU]
  • Member since:
    02-05-2015
Everything good to me, I have no lag.

https://www.blitzstars.com/player/com/Pittoors_

Current garage: M48A1 Patton, IS-4, T110E5, E 50 Ausf. M, Leopard 1, T-62A, M46 Patton, T54E1, IS-8, IS-5, IS-6, Rheinmetall Borsig Waffentrager, T49, T23E3Type 62, Helsing, T-34-1, Kuro Mori MineAC IV Sentinel, SU-100YStridsvagn 74A2, Panzer IV Anko SP, Churchill III, T-34, Hetzer Kame SP, A-32, DW 2, Panzer S35, BT-SV, BT-7 Artillery, SU-76i, T-15M3 LightT2 LightT7 Combat CarLight Mk. VIC.


UwU_OwO_OwO_UwU #13 Posted 05 July 2017 - 01:01 AM

    ( ͡° ͜ʖ ͡°)

  • Players
  • 30692 battles
  • 4,110
  • [MSELF]
  • Member since:
    01-27-2015

I have been getting Lag without my ping spiking or FPS drops.

 

I know that this isn't my issue because I have to use my old phone now, (RIP Moto Z) I also know this because my Father who I ended up creating a Console World of Tanks player fiend has been getting Lag without pin 

G spikes as well.



_SuicideKing_ #14 Posted 05 July 2017 - 01:13 AM

    First Sergeant

  • Players
  • 8208 battles
  • 1,703
  • [OGRE]
  • Member since:
    12-29-2015

View Postlookedsquirrel7, on 05 July 2017 - 01:01 AM, said:

I have been getting Lag without my ping spiking or FPS drops.

 

I know that this isn't my issue because I have to use my old phone now, (RIP Moto Z) I also know this because my Father who I ended up creating a Console World of Tanks player fiend has been getting Lag without pin 

G spikes as well.

 

Same here.

Bad lag, but ping is steady.



Ericmopar #15 Posted 05 July 2017 - 01:17 AM

    First Sergeant

  • Players
  • 3271 battles
  • 2,474
  • Member since:
    04-10-2017

Here's the old fashioned version.

Same thing, 100% packet loss at one of the servers between S. Nevada and the NA East Wargaming server.

 


Edited by Ericmopar, 05 July 2017 - 01:19 AM.

Old and Treacherous Flying Monkey.

 

 


BattChiefJoe241 #16 Posted 05 July 2017 - 01:32 AM

    Sergeant

  • Players
  • 10095 battles
  • 447
  • [MCFD]
  • Member since:
    12-02-2015

View Post_SuicideKing_, on 04 July 2017 - 07:05 PM, said:

I CANNOT PLAY

AND BEATING MY DOG HAS NOT HELPED

 

I WILL SOON BE LOSING ALL LANGUAGE SKILLS

 

AND ONLY COMMUNICATE THROUGH GUNFIRE

 

​I'm with you I cant buy a winning team I just got killed at base by a JPANTHER II whom I was almost in base circle with my blaze and never saw him until he killed me. How do you explain that

1017288795.png

__Crusader6__ #17 Posted 05 July 2017 - 01:39 AM

    Annoying Mod

  • Players
  • 60081 battles
  • 11,766
  • [-C6-]
  • Member since:
    12-08-2014

Unplayable at the current status.  LTE or Wifi. 

  Ping and FPS indicate no issues. But game play is choppy and shots seem to leave .5-1sexond after firing. 


 
Tank Hoarder: 385 tanks in Garage:  377/387 aced (Mk1 Heavy and T49A repo),    wallet warrior.  Loyal Original M60 owner
 
 
Sorry I haven’t aced the Smasher yet - So I’m still ruining tier 6-8 

 


Maplexi #18 Posted 05 July 2017 - 02:08 AM

    152 Shades of Boom

  • Players
  • 33104 battles
  • 515
  • [III-Z]
  • Member since:
    03-10-2015

Microsoft Windows [Version 10.0.10586]
© 2015 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\xxxxxxxxxx*****xxxxx>tracert 162.216.229.21

 

Tracing route to dc11-sl-b21.fe.core.pw [162.216.229.21]
over a maximum of 30 hops:

  1     *        *        *     [edited]
  2    13 ms    14 ms    13 ms  [edited]
  3    13 ms    12 ms    12 ms  bundle-ether4.lon-edge902.melbourne.telstra.net [203.50.76.12]
  4    15 ms    15 ms    17 ms  bundle-ether11.exi-core10.melbourne.telstra.net [203.50.11.113]
  5    29 ms    29 ms    27 ms  bundle-ether12.chw-core10.sydney.telstra.net [203.50.11.124]
  6    27 ms    25 ms    28 ms  bundle-ether1.oxf-gw11.sydney.telstra.net [203.50.6.93]
  7    29 ms    32 ms    28 ms  bundle-ether1.sydo-core03.sydney.reach.com [203.50.13.98]
  8    27 ms    27 ms    30 ms  i-0-1-0-16.sydo-core04.bi.telstraglobal.net [202.84.222.58]
  9   165 ms   165 ms   164 ms  i-0-4-0-29.1wlt-core02.bx.telstraglobal.net [202.84.136.209]
 10   199 ms   197 ms   199 ms  i-93.tlot02.bi.telstraglobal.net [202.84.253.86]
 11     *        *        *     Request timed out.
 12   258 ms   256 ms   257 ms  dc3-a9006-edge-1-be20-2000.fe.core.pw [92.223.118.131]
 13   231 ms   226 ms   227 ms  dc11-n5596-fe-1-vl231.fe.core.pw [92.223.118.163]
 14   259 ms   257 ms   262 ms  dc11-sl-b21.fe.core.pw [162.216.229.21]

Trace complete.

 

yay pond hopping - but still, ~90ms to leave the landing station? big brother is watching... and taking notes (albeit quickly)


Sig

 


Gladsfur #19 Posted 05 July 2017 - 02:20 AM

    Sergeant

  • Players
  • 80715 battles
  • 451
  • [INRI]
  • Member since:
    03-22-2015

View Post__Crusader6__, on 04 July 2017 - 08:39 PM, said:

Unplayable at the current status.  LTE or Wifi. 

  Ping and FPS indicate no issues. But game play is choppy and shots seem to leave .5-1sexond after firing. 

 

^^^^^ This is exactly my problem. I've reinstalled the game, rebooted my router, ran speed tests. My internet is fine.

TANK_PIMP #20 Posted 05 July 2017 - 02:45 AM

    Junior Sergeant

  • Players
  • 40816 battles
  • 108
  • [-OHM-]
  • Member since:
    01-01-2015
Same here folks... lag issues persisting for a week or more. Good ping, choppy, delayed play. It's as if they don't want us to play this game anymore.  





Also tagged with lag

8 user(s) are reading this topic

0 members, 8 guests, 0 anonymous users