Jump to content


Losing control of Tanks

lag losing control tank rsponding

  • Please log in to reply
18 replies to this topic

joes1500 #1 Posted 07 July 2017 - 09:55 PM

    Lance-corporal

  • Players
  • 22325 battles
  • 81
  • [P-BOD]
  • Member since:
    10-06-2016
I am having trouble with loss of control of my tanks.   I will play a few games with no problem and the next game the screen jumps like crazy, my tank won't respond, it actually goes underground if I hit a hill too fast.  Can anybody tell me what is happening.  I have checked my lag on speed test it is in the high 80's, normally it's 30-40.  I have asked support for help and I have done all they suggested.  I am at a loss.  Been going on for a month off and on.

Sh4dowSt4lker #2 Posted 07 July 2017 - 10:06 PM

    Senior Sergeant

  • Players
  • 31912 battles
  • 583
  • [IMPR]
  • Member since:
    03-07-2015
Those are lag spikes.

<<<--------------------------------------------------------------------------------------->>>

Click the gif to learn how to buy Spare Parts with credits!!! ( ͡° ͜ʖ ͡°)   ( ͡° ͜ʖ ͡°)   \_(ツ)_/¯ )  

>>>------------------------------------------------------------------------------------------<<<


WriterDude #3 Posted 07 July 2017 - 10:18 PM

    My Posts Are Forum Prammo

  • Players
  • 23480 battles
  • 4,373
  • [SCRAM]
  • Member since:
    10-09-2014

Yeah, about every 3-4 games, I'll get into a fur ball with red tanks, and everything just slows to a crawl. I think it's interesting. When I go 1-1 against tanks, the client just has to display that. When I go 2-2, that's 4x as much data. When I go 4-4, that's 16x as much data.

 

So when I'm running Supremacy and find myself at the crashed plane on Desert Sands with 5 tanks on each side blazing away, I should just plan on shooting where they're not, because odds are that they're not where they are.


Worthy of focus fire by SPUDX.  Potato Cred Link

  

"In Blitz, there's a certain value in expeditiously moving to the inevitable." -WriterDude


boppinbobby #4 Posted 07 July 2017 - 10:33 PM

    First Sergeant

  • Players
  • 60189 battles
  • 1,797
  • [HJG2]
  • Member since:
    12-31-2014
I don't know if it's a device issue or a bug but I am finding recently that occasionally if I hit snipe as I crest a hill or the edge of cover the tank seems to run away and I am over running into the open and getting hammered. it's as if the driver leaps out of the driving seat to become the observer and the tank keeps going.

Big Gunz and Ammo Rackz.

HJG2; Hughmons are People too.



Richard8786 #5 Posted 07 July 2017 - 10:40 PM

    Junior Sergeant

  • Players
  • 11621 battles
  • 237
  • [COD]
  • Member since:
    12-04-2016

hate when that happens

 


 

 


KeenGear #6 Posted 07 July 2017 - 11:16 PM

    Sergeant

  • Players
  • 15894 battles
  • 395
  • Member since:
    10-01-2015
Lag spikes... even when you see a 'normal ping'. It happens a lot recently.

StinkyFruitRollUps #7 Posted 07 July 2017 - 11:25 PM

    Lance-corporal

  • Players
  • 45218 battles
  • 36
  • [MSTRY]
  • Member since:
    04-23-2016
It's happening to everybody, WG needs to fix their servers.

SilverLion468 #8 Posted 08 July 2017 - 01:33 AM

    Sergeant

  • Players
  • 7028 battles
  • 299
  • Member since:
    03-30-2017

View Postboppinbobby, on 07 July 2017 - 10:33 PM, said:

I don't know if it's a device issue or a bug but I am finding recently that occasionally if I hit snipe as I crest a hill or the edge of cover the tank seems to run away and I am over running into the open and getting hammered. it's as if the driver leaps out of the driving seat to become the observer and the tank keeps going.

 

Yesterday my TD just decided to start running in a tight clockwise circle, while I'm frantically trying to figure out if there is a stuck key, etc.  Then it just resolved itself.  Gremlins.

 



_Crusader6_ #9 Posted 08 July 2017 - 01:58 AM

    The Society’s NA President

  • Players
  • 67180 battles
  • 14,331
  • [DEF]
  • Member since:
    12-08-2014

I played a few games yesterday on a T1 mainline setup not 350M from the server farm in Northern Va 

Other than a really neat single digit ping - it didn't affect the lag issues.

 

I'm running around 15-20 ping at my home wifi not 20miles from the Blitz servers. 

 

Guess what - still lag.   All diagnostics point to WG server provider issues 

 

 

Today was great. Until 2030 Eastern.  

    I should have shut it down then 


 

 
Tank Hoarder: 404 tanks in Garage:  420/420 Played Tanks Aced
 
NON LINE OF SIGHT MISSILES ARE AN AWFUL MECHANIC 
 
    Wallet Warrior: Loyal Original M60 owner
 
 

 


StinkyFruitRollUps #10 Posted 08 July 2017 - 03:25 AM

    Lance-corporal

  • Players
  • 45218 battles
  • 36
  • [MSTRY]
  • Member since:
    04-23-2016

View Post__Crusader6__, on 08 July 2017 - 01:58 AM, said:

I played a few games yesterday on a T1 mainline setup not 350M from the server farm in Northern Va 

Other than a really neat single digit ping - it didn't affect the lag issues.

 

I'm running around 15-20 ping at my home wifi not 20miles from the Blitz servers. 

 

Guess what - still lag.   All diagnostics point to WG server provider issues 

 

 

Today was great. Until 2030 Eastern.  

    I should have shut it down then 

 

Yeah I just tried a game and was surprised I landed any shots, well that and my team collapsed.

toasthaiku #11 Posted 08 July 2017 - 03:26 AM

    Private

  • Players
  • 11036 battles
  • 2
  • [OWTF]
  • Member since:
    08-27-2016

Same issue here. The game's been fine until this week when gameplay suddenly freezes for up to a second. Not a huge problem when the red team is close. Problem everywhere else. Ping is normal. Frustrating

 



StinkyFruitRollUps #12 Posted 08 July 2017 - 03:29 AM

    Lance-corporal

  • Players
  • 45218 battles
  • 36
  • [MSTRY]
  • Member since:
    04-23-2016

View Posttoasthaiku, on 08 July 2017 - 03:26 AM, said:

Same issue here. The game's been fine until this week when gameplay suddenly freezes for up to a second. Not a huge problem when the red team is close. Problem everywhere else. Ping is normal. Frustrating

 

 

I was out in training rooms with a buddy doing some 1v1 and no issues, but when I got into a game, tanks just darting across the screen and my tank doing the same, makes it impossible to play.

 

War Gaming if you're reading this (which I know you probably are) please fix this, your game is starting to become unplayable.



SGT_WARWEASEL #13 Posted 08 July 2017 - 03:39 AM

    Lance-corporal

  • Players
  • 8301 battles
  • 19
  • Member since:
    01-26-2017

View PostWriterDude, on 07 July 2017 - 10:18 PM, said:

Yeah, about every 3-4 games, I'll get into a fur ball with red tanks, and everything just slows to a crawl. I think it's interesting. When I go 1-1 against tanks, the client just has to display that. When I go 2-2, that's 4x as much data. When I go 4-4, that's 16x as much data.

 

So when I'm running Supremacy and find myself at the crashed plane on Desert Sands with 5 tanks on each side blazing away, I should just plan on shooting where they're not, because odds are that they're not where they are.

Hmm maybe a device with better processing may help

 



reluctanttheist #14 Posted 08 July 2017 - 03:48 AM

    Canuck Didactics

  • Players
  • 27429 battles
  • 6,154
  • [III-H]
  • Member since:
    01-12-2015
I've been harassing WG and their service host Equinix to get this sorted. 

Tanks:  _X: T110E5, T110E3, FV215b(183), IS-7, Obj.140  _IX: M103, T-54  _VIII: IS-6, T34, Lowe, T-44, IS-6, IS-3D  _VII: T-43, Comet, E25, AT-15A, SU-122-44
Usually on in the evenings Pacific time.  Intake Contact for Triarii Clan (PM for details)
Be a better player  |  Click here if you have lag  |  Graphics Settings for iOS  |  Check your ping with Pingplotter  |  Get good: watch Bushka!  |  Check out tanks on Tank Compare  and  BlitzHangar


WouldChip #15 Posted 08 July 2017 - 04:46 AM

    Mortem Fiat Vobis

  • Players
  • 40167 battles
  • 515
  • [III]
  • Member since:
    11-05-2014
Submitting my own ticket now with PingPlotter data. Between two switches close to D.C. And WG's own connection, it's unplayable from the west side of the country. My overall ping is not extraordinarily higher than usual, but the 8-17% packet loss at the locations I mentioned makes it impossible to play. 

{¡¡¡}   Community Pledge Signer   {¡¡¡}

YouTube Channel

BlitzStars Profile


WriterDude #16 Posted 08 July 2017 - 06:59 AM

    My Posts Are Forum Prammo

  • Players
  • 23480 battles
  • 4,373
  • [SCRAM]
  • Member since:
    10-09-2014

View PostSGT_WARWEASEL, on 07 July 2017 - 08:39 PM, said:

Hmm maybe a device with better processing may help

 

It's not device...


Worthy of focus fire by SPUDX.  Potato Cred Link

  

"In Blitz, there's a certain value in expeditiously moving to the inevitable." -WriterDude


XXX_Corps #17 Posted 08 July 2017 - 01:25 PM

    First Sergeant

  • Players
  • 65739 battles
  • 1,597
  • [SHQ]
  • Member since:
    02-23-2015
Everytime they add an event this [edited]happens. My screen has been glitching for days.

_Crusader6_ #18 Posted 08 July 2017 - 02:04 PM

    The Society’s NA President

  • Players
  • 67180 battles
  • 14,331
  • [DEF]
  • Member since:
    12-08-2014
The good news is it seems to affect everyone. 
 

 
Tank Hoarder: 404 tanks in Garage:  420/420 Played Tanks Aced
 
NON LINE OF SIGHT MISSILES ARE AN AWFUL MECHANIC 
 
    Wallet Warrior: Loyal Original M60 owner
 
 

 


joes1500 #19 Posted 10 July 2017 - 12:38 PM

    Lance-corporal

  • Players
  • 22325 battles
  • 81
  • [P-BOD]
  • Member since:
    10-06-2016
Well to add insult to injury, right after having this problem some noobs Nailed me for "inactivity in battle" TWICE (2X) !!!  I posted in game that I was having bad lag issue and some idiot still nailed me. If you look at my battle stats you can see I don't sit around idle. That's all I'm gonna say about that. The lag issue needs to be resolved by WG.  I have already sent  a note to support about this.





Also tagged with lag, losing, control, tank, rsponding

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users