Jump to content


Holy Ping Spikes Batman!


  • Please log in to reply
20 replies to this topic

I_Love_Boosters #1 Posted 21 June 2018 - 03:02 PM

    ( ͡° ͜ʖ ͡°)

  • Players
  • 27941 battles
  • 4,102
  • [MSELF]
  • Member since:
    01-27-2015

I don't know if I am the only one, but Normally I don't have issues with lag.

 

All of a sudden today I am playing a game in my Dicker Max and I get lag that while normally would be playable, is not because it's random intervals.

 

I was playing and it was fine a few minutes prior to that match, it has now stayed that way though.

 

I also checked other games and I was getting no lag from them, so I don't know what it is.


Edited by Only_Monica, 21 June 2018 - 03:03 PM.


Godzillacus #2 Posted 21 June 2018 - 03:06 PM

    Senior Sergeant

  • Players
  • 35537 battles
  • 718
  • [SAD21]
  • Member since:
    05-12-2016
Since 5.0 I have had several instances of the tank just freezing up but does not appear to be lag. In game meter shows ok, app that records ping shows no issues. Will freeze for 5 to 10 seconds and then back to normal. Never had this type of issue before.

BorisBaddenov #3 Posted 21 June 2018 - 03:15 PM

    3.8 Made me quit

  • Players
  • 22643 battles
  • 7,433
  • [NOGUD]
  • Member since:
    12-11-2015

View PostGodzillacus, on 21 June 2018 - 07:06 AM, said:

Since 5.0 I have had several instances of the tank just freezing up but does not appear to be lag. In game meter shows ok, app that records ping shows no issues. Will freeze for 5 to 10 seconds and then back to normal. Never had this type of issue before.

 

Do you do a fresh install, or an update when a new game version comes out?

 

 

Boris


I’ve noticed a strong lack of Spare Parts. Is that intended?

No, it is not. This problem will solve itself with time. Many players have several dozens of vehicles in their Garages, so they don’t have enough Spare Parts for the entire vehicle fleet. But you will gradually collect enough Spare Parts to unlock new slots for purchased tanks in time.


edmcdermott #4 Posted 21 June 2018 - 03:23 PM

    Lance-corporal

  • Players
  • 28196 battles
  • 95
  • [NTP]
  • Member since:
    01-07-2016
I've been having the same issues  and Boris is right. Always clean it and reinstall  I did that twice  but I've been having the freeze problem with ping at around 23 to 30  which has never happens before usually when I have a ping problem I have lag , I have found a solution if I don't touch the screen for five seconds then I can move again like nothing ever happened but it's not a good solution when you are being shot at : V!

RoadKutter #5 Posted 21 June 2018 - 03:23 PM

    Polish Demolish

  • Players
  • 31379 battles
  • 4,462
  • [III-C]
  • Member since:
    07-08-2014

View PostBorisBaddenov, on 21 June 2018 - 07:15 AM, said:

 

Do you do a fresh install, or an update when a new game version comes out?

 

 

Boris

For a while now just updating was fine. But with a big round number like 5.0 I decided to delete the app and do a fresh install. 

OP it's a safe bet if you are experiencing lag to delete and re install. Don't forget to reset your router ad ay other hardware you are using. I do mine every Friday nigh.


                         

                    Ghosting reds since 2014

 

                

                                                                  


Godzillacus #6 Posted 21 June 2018 - 03:24 PM

    Senior Sergeant

  • Players
  • 35537 battles
  • 718
  • [SAD21]
  • Member since:
    05-12-2016
Just an update. Going to do an uninstall/install when I can get to a Wifi connection. (During week on the road and phone connection only).

boppinbobby #7 Posted 21 June 2018 - 03:55 PM

    First Sergeant

  • Players
  • 45941 battles
  • 1,429
  • [HJG2]
  • Member since:
    12-31-2014
i may have to try that too, not ping issues per se but ghost shells up the ying yang. when you have an easy kill using your 3 round clip at close range and the third shot disappears you soon get pummeled. 

Edited by boppinbobby, 21 June 2018 - 03:55 PM.

Big Gunz and Ammo Rackz.

HJG2; Hughmons are People too.



reluctanttheist #8 Posted 21 June 2018 - 05:00 PM

    Canuck Didactics

  • Players
  • 23160 battles
  • 6,042
  • [III-H]
  • Member since:
    01-12-2015
I'm scratching my head on this one.  When you guys are getting lag spikes, I often see it too - but I'm seeing nothing of what you guys are talking about.  And aiming is fine on mobile.  There is a bit of latency on the Equinix/Core hops, but it only happens when the internet itself is busy.  I'm not even seeing any ghost shells in 5.0.  I can only guess that QoS is saving my bacon here, or the route between me and the Blitz server is not having major problems.

Tanks:  _X: T110E5, T110E3, FV215b(183), IS-7, Obj.140  _IX: M103, T-54  _VIII: IS-6, T34, Lowe, T-44, IS-6, IS-3D  _VII: T-43, Comet, E25, AT-15A, SU-122-44
Usually on in the evenings Pacific time.  Intake Contact for Triarii Clan (PM for details)
Be a better player  |  Click here if you have lag  |  Graphics Settings for iOS  |  Check your ping with Pingplotter  |  Get good: watch Bushka!  |  Check out tanks on Tank Compare  and  BlitzHangar


BrickSniper33A #9 Posted 21 June 2018 - 07:05 PM

    Senior Sergeant

  • Players
  • 65 battles
  • 612
  • Member since:
    01-14-2018

The first 20 minutes after the update I jumped into a Training Room with some guys. We almost instantly noticed that most of us in the room would get 300-800 ping spikes at almost exactly the same time and for almost exactly the same duration. 

 

I've now played with three different routers in three separate cities, and it is exactly the same in each case.

 

Among the plethora of glitches and issues that 5.0 has brought, issues with the server itself is not a far fetched possibility.


Edited by BrickSniper33A, 21 June 2018 - 07:06 PM.

In civilized countries saying Star Wars is better than Dr. Who and Star Trek should be punishable by death.

                                                    Official Cybermen obsessed Dr. Who nerd and omnisexual pervert of Blitz https://www.blitzsta...m/BrickSniper33


reluctanttheist #10 Posted 21 June 2018 - 07:21 PM

    Canuck Didactics

  • Players
  • 23160 battles
  • 6,042
  • [III-H]
  • Member since:
    01-12-2015

View PostBrickSniper33A, on 21 June 2018 - 11:05 AM, said:

Among the plethora of glitches and issues that 5.0 has brought, issues with the server itself is not a far fetched possibility.

 

Lots of new code in this release = lots of possible bugs.  5.0 was Supertested in RU, but not on NA so the different hardware and network config used by the NA server is a recipe for networking bugs just for the NA userbase :sceptic:

Tanks:  _X: T110E5, T110E3, FV215b(183), IS-7, Obj.140  _IX: M103, T-54  _VIII: IS-6, T34, Lowe, T-44, IS-6, IS-3D  _VII: T-43, Comet, E25, AT-15A, SU-122-44
Usually on in the evenings Pacific time.  Intake Contact for Triarii Clan (PM for details)
Be a better player  |  Click here if you have lag  |  Graphics Settings for iOS  |  Check your ping with Pingplotter  |  Get good: watch Bushka!  |  Check out tanks on Tank Compare  and  BlitzHangar


Godzillacus #11 Posted 21 June 2018 - 07:33 PM

    Senior Sergeant

  • Players
  • 35537 battles
  • 718
  • [SAD21]
  • Member since:
    05-12-2016

View PostGodzillacus, on 21 June 2018 - 03:24 PM, said:

Just an update. Going to do an uninstall/install when I can get to a Wifi connection. (During week on the road and phone connection only).

 

Went to a coffee shop for lunch and did an unistall and fresh install. Played 10 games and:

  • Freeze issue did not happen once. Was having about 80% of games have a 5 to 10 second period where my tank froze up.
  • Lag was better. Maybe a couple of spikes but nothing out of the ordinary.
  • Auto aim is different but maybe the lag improvement helped me deal with it better. My hit rate went back to 90%.

 

Will need to play more games to say for sure.



reluctanttheist #12 Posted 22 June 2018 - 12:37 AM

    Canuck Didactics

  • Players
  • 23160 battles
  • 6,042
  • [III-H]
  • Member since:
    01-12-2015
Blitz is an app where you really must delete and reinstall with each release. 

Tanks:  _X: T110E5, T110E3, FV215b(183), IS-7, Obj.140  _IX: M103, T-54  _VIII: IS-6, T34, Lowe, T-44, IS-6, IS-3D  _VII: T-43, Comet, E25, AT-15A, SU-122-44
Usually on in the evenings Pacific time.  Intake Contact for Triarii Clan (PM for details)
Be a better player  |  Click here if you have lag  |  Graphics Settings for iOS  |  Check your ping with Pingplotter  |  Get good: watch Bushka!  |  Check out tanks on Tank Compare  and  BlitzHangar


I_Love_Boosters #13 Posted 22 June 2018 - 01:42 AM

    ( ͡° ͜ʖ ͡°)

  • Players
  • 27941 battles
  • 4,102
  • [MSELF]
  • Member since:
    01-27-2015

View Postreluctanttheist, on 21 June 2018 - 08:37 PM, said:

Blitz is an app where you really must delete and reinstall with each release. 

 

I haven't ever had to do that, but I tried it with this one and my results are unchanged, and it's only in Blitz.



RoadKutter #14 Posted 22 June 2018 - 02:44 AM

    Polish Demolish

  • Players
  • 31379 battles
  • 4,462
  • [III-C]
  • Member since:
    07-08-2014

View PostOnly_Monica, on 21 June 2018 - 05:42 PM, said:

 

I haven't ever had to do that, but I tried it with this one and my results are unchanged, and it's only in Blitz.

 

is it possible your device is outdated or low on memory or ram?

                         

                    Ghosting reds since 2014

 

                

                                                                  


I_Love_Boosters #15 Posted 22 June 2018 - 01:54 PM

    ( ͡° ͜ʖ ͡°)

  • Players
  • 27941 battles
  • 4,102
  • [MSELF]
  • Member since:
    01-27-2015

View PostRoadKutter, on 21 June 2018 - 10:44 PM, said:

 

is it possible your device is outdated or low on memory or ram?

 

No



Afleet_Alex #16 Posted 22 June 2018 - 04:14 PM

    First Sergeant

  • Players
  • 62630 battles
  • 3,981
  • Member since:
    06-29-2014
Turning your in game volume setting down ... will help with some lag issues.

__Crusader6__ #17 Posted 22 June 2018 - 04:44 PM

    BANNED

  • Players
  • 56146 battles
  • 10,317
  • [III]
  • Member since:
    12-08-2014

View PostRoadKutter, on 21 June 2018 - 09:44 PM, said:

 

is it possible your device is outdated or low on memory or ram?

 

I am seeing same issues.   

  First I thought it was cottage WiFi (Fiber running 34-50 ping until spikes but still...) 

Last night I played in a city and saw same issues. 

   Today I am back in VA and seeing same.  

 

I’ve been running Ping Plotter on my phone while playing games.  

   Running replays synced on both - I can see issues in game that correlate to the switch at the server.  

 

I think it is getting better.   Generally I expect issues for a week after update based on history here. 

    But the auto aim and shell velocity are massive issues even without lag spikes. 

 


Tank Hoarder: 352 tanks in Garage:  355/355 aced (AMX 30B, Mk1 and T49A repo),    wallet warrior.  Loyal M60 owner
I think 5.5 was good for the game - But I also want my Kenny OP nerfed

 


DanAnsomeHansome #18 Posted 22 June 2018 - 05:22 PM

    First Sergeant

  • Players
  • 34780 battles
  • 1,582
  • [MOMS]
  • Member since:
    06-01-2015
Like someone said above , it’s not lag. My ping is also around 30 and it gets choppy for about 5 seconds then comes back. Been doing it since yesterday for me . I thought it was my WiFi and I asked and some clan mates re having the same issue. I have not deleted the game yet and I’m on an iPad.

__Crusader6__ #19 Posted 22 June 2018 - 06:10 PM

    BANNED

  • Players
  • 56146 battles
  • 10,317
  • [III]
  • Member since:
    12-08-2014

View PostDanAnsomeHansome, on 22 June 2018 - 12:22 PM, said:

Like someone said above , it’s not lag. My ping is also around 30 and it gets choppy for about 5 seconds then comes back. Been doing it since yesterday for me . I thought it was my WiFi and I asked and some clan mates re having the same issue. I have not deleted the game yet and I’m on an iPad.

Packet loss.   

    You know the one tank that doesn’t listen and goes town...

Some data packets are related to him. 


Tank Hoarder: 352 tanks in Garage:  355/355 aced (AMX 30B, Mk1 and T49A repo),    wallet warrior.  Loyal M60 owner
I think 5.5 was good for the game - But I also want my Kenny OP nerfed

 


Derpomagix #20 Posted 23 June 2018 - 05:08 PM

    Senior Sergeant

  • Players
  • 14521 battles
  • 518
  • [URSUS]
  • Member since:
    11-06-2017

I am getting games when all of a sudden ping shoots up to 3000 and everything goes screwy...

Then about three or four others players on green say "Lagging".

Sorry, but that is not coincidence. 5 players lagging at the same time?

Sorry WG, but this one is on you.


Derpomagix (formerly PlaneCrazy01)

If you have less than 5000 battles, it is NOT COOL to have a tier 10. Having a Tier 10 does not make you good. If you think you're good, you probably aren't.

"To improve is to change. To be perfect is to change often." - Winston Churchill, when addressing a large crowd of noobs and TD drivers.

"Boom! One day your tank goes boom! Boom! BOOM!!!!" - Thompson and Thomson





1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users